Главният акционер в Левски Наско Сираков е имал сериозен разговор със собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски преди няколко седмици.

„Синята“ легенда е разпитвал бизнесмена за ноу-хауто, с което изведе „черно-белите“ до най-успешния период в историята, в който тимът печели трофеи с бюджет на границата на Топ 6 в първенството.

След като се запознал с някои от счетоводните данни в Левски за последните години, Сираков е бил потресен от разликата между бюджета на „сините“ и този на спечелилия два пъти поред Купата на България, а наскоро и Суперкупата пловдивски клуб.

Заедно с Тити Папазов легендарният нападател е наясно с какви средства и с каква политика Локо спечели титлата през 2004 г., но в момента ставало въпрос за съвсем различно управление и генерално променена конюнктура на вътрешната сцена.

„Не ми повярва като му казах какви заплати плащам на футболистите. Мислеше, че го будалкам“, призна пред „Меридиан Мач“ самият Крушарски, който отказа да разкрива повече подробности от разговорите си с ръководството на Левски, с което не крие, че поддържа добри отношения.

В момента главната задача на „сините“ шефове е не просто да намерят пари за съществуването на клуба, но и да изградят модел на работа, при който да се постигат резултати на значително по-ниска цена.

Факт е, че на „Герена“ през последните години са се прахосвали сериозни средства и има играчи, които са подписвали договори за десетки хиляди евро на месец и продължават да тежат на бюджета. Срещу това стоят три поредни загубени финали за Купата и класирания в първенството далеч под историческите стандарти.

Не е ясно дали има връзка между разговорите между ръководствата на Левски и Локо (Пд), но официално обявеният нов таван на заплатите на „Герена“ от 10 000 лева приравнява „сините“ с пловдивчани. Без да е официално потвърдено, толкова взимат и най-добрите изпълнители в състава на Бруно Акрапович.

На „Лаута“ обаче успяват да държат в тези рамки и най-добрите си чужденци, докато легионерите, с които Левски в момента опитва да се раздели, имат контракти за в пъти по-големи възнаграждения.