В трудни времена хората обикновено се сплотяват. Проблемите ги обединяват в името на общата кауза. Винаги има и изключения. В „Левски“ отдавна всеки гледа в различна посока, а моментите на единомислие са твърди мимолетни. Случи се веднъж, когато Наско Сираков поиска акциите, и втори път, когато клубът призова своите фенове да бъдат генерален спонсор за неопределен период от време. Но тежките времена на стадион „Георги Аспарухов“ не са отминали, а бурята вече руши сериозно „синия“ кораб, в който пасажерите и екипажът не могат да се гледат едни други.

В седмицата преди фиаското на „Герена“ с „Царско село“ (0:1), довело до най-слабия старт в историята на „Левски“ за първенство, изпълнителният директор Павел Колев бе засипан от редица неудобни въпроси от Любомир Костадинов. Един от тарторите на Сектор „Б“ използва социалните мрежи, за да изкаже публично свои притеснения. Последвала реакция на Колев нямаше. Не излезе и собственикът Наско Сираков да вземе отношение.

Пропукването в отношенията на стадион „Георги Аспарухов“ си проличаха и в деня на мача. По време на срещата привържениците атакуваха наставника Георги Тодоров. След поражението опитният специалист, който отдавна обяви, че е поел тази роля заради добрите си отношения със Сираков, не остана длъжен и на свой ред размаха пръст на хората от трибуните.

Намекът му бе ясен - няма да издържи още дълго на критиките. Успоредно с това Тодоров за пореден път обяви, че няма достатъчно на брой футболисти и хвърли топката на Вълка. Основният довод на специалиста има своите аргументи, но предвид очакваната разпродажба и разпад на досегашния отбор, съставът му изглежда повече от приличен. Преди месец треньорът не знаеше на кого изобщо ще разчита за началото на шампионата. В крайна сметка бе подменена единствено защитата. Атакуващото трио Паулиньо, Найджъл Робърта и Станислав Иванов се запази. Засега.

В състава е и Стайн Спиерингс. Дали на въпросното каре им се играе на „Герена“ в сегашната обстановка е друг въпрос. Но и без да го признават гласно, резултатите са показателни. В играта на „Левски“ няма никаква идея. Може би генералният проблем е, че в клуба като цяло липсва план за действие. Във вековния отбор треньорът е временен. Както и поне половината от титулярите.  Те са за малко и скоро няма да ги има. Ако в началото на века по време на изграждането на „синия“ дриймтим на Мъри Стоилов се работеше  по „План 2007“, то сега стратегия въобще няма.

Стига се дотам фенове да атакуват своите футболисти какъвто бе случаят със Станислав Иванов след загубения мач с „Царско село“. Своеобразна връхна точка в разрива на „сините“ отношенията. Видимо „Левски“ гние отвътре досущ като ябълката, за която Асен Букарев заговори преди 2 години. Но сега всичко е по-болезнено, защото проблемите са видими -  финансии, резултати, раздори, задкулисни интереси. И всичко това зад фасадата: „Левски“ вековен, чист, прозрачен, обичан, непоклатим и … още нещо. Явно не толкова прекрасно. 

Владимир Иванов, в-к "Труд"