Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разясни ситуацията с оставката си. Както е известно, Колев обяви гръмко, че ще подаде оставка и ще си тръгне от Левски.

"Истината с оставката ми е следната - гостувах в Дарик радио и обявих, че възнамерявам да подам оставката си заедно с треньорския щаб. Тогава анонсирах, че я подавам, когато се смени собствеността. Крайното решение кой е изпълнителен директор е изцяло на собствениците".

"Тогава обясних, че изчерпах всички лостове да се опитам да разблокирам ситуацията в Левски, който остана без собственици и приходи. На Общото събрание бе избран Надзорен съвет. Аз си подадох оставката още на първото заседание на Надзорния съвет".

"Заявих, че те имат правото да тръгнат по нов път и да изберат друг директор. Аз все пак съм представител на предишното ръководство. Тогава те ме помолиха да остана до 31 декември. Аз сметнах, че е морално да го направя по две причини".

"Първата е, че ако съм научил нещо за това как се управлява клуб са го научил от Наско Сираков и имам морелен ангажимент към него. Освен това имам и морален дълг към клуба. Това е истината с моята оставка. Тя периодично се появява в медиите с въпросителна и аз трябва да я коментирам. Тази тема е изчерпана", каза Колев.