Напрежението във финансово закъсалия Левски продължава с пълна сила.

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) – Степан Хиндлиян, отговори на втория най-голям акционер в клуба Тити Папазов. 

Преди няколко дни баскетболният спец обвини привърженика в "предателство", а основната причина за раздора е заемът от Стойне Манолов, който Папазов взе, за да се платят заплати на футболистите.

Той беше в размер на почти 200 000 лева, след което Левски го покри от продажбата на Иван Горанов.  

"Има няколко неща, които са важни и трябва да се знаят - към Папазов не съм дал омерта, за да пазя тайните му. Начинът, по който той говори и асоциира себе си със 106-годишния клуб е позор. Той казва: "Дайте ми пари и аз ще спася "Левски", "Дайте ми пари и аз ще оправя отношенията между привържениците". Кой си ти, че да оправяш отношенията между привържениците?! Той, в контекста на финансовите проблеми на Левски, намесва папата, Ел Чапо, съпругата си, Георги Илиев, Делян Пеевски. Това е позор", заяви Хиндлиян пред bTV.

"Не смятам, че съм предател, защото не съм имал ангажимент към Папазов да пазя неговите тайни. Не ме е молил за подобни неща. Ние сме в правото си да знаем от къде Левски се финансира. Когато това не е ясно, поводите за спекулации и съмнения са изключително много. Той сподели пред мен от къде са парите, след като Левски пусна съобщение, че заемът е върнат и за него е платена малка лихва. За себе си знаех, че парите в клуба са влезли през фирмата на Папазов, но не знаех от къде са. В един разговор по телефона той ми сподели от къде са тези пари. Той ме попита какво бих направил, ако съм на негово място. Отговорих му, че не съм на негово място и пътят към ада е послан с добри намерения. Проблемът е в начина, по който се случва това нещо. Проблемът е, че няма план как да се управлява клуба сега, днес. Проблемът е, че няма план "Б", ако ние не излезем от спиралата на задълженията, в която клубът попадна", добави още той.

Хиндлиян зададе и четири въпроса, на които Папазов да отговори пред детектор на лъжата.

"Константин Папазов очевидно е способен да направи всичко, което си е наумил. На този етап не ме притеснява, тъй като акциите не са в него. Тези 35% не са му дадени. Понеже той говори, че е готов да седне на детектора на лъжата, да му задам няколко въпроса. Има ли участие при загубване на титлата на Левски през 2004 г. в полза на Локомотив Пловдив? Облагодетелствал ли се е лично финансово от организацията на 100-годишния юбилей? Парите, които той твърди, че е дал на Тодор Батков през 2014 г. - 200 000 лв., негови ли са? Организирал ли е залагания на баскетболния Левски? При положение, че той самият, от този стол, заяви в национален ефир, че е излъгал най-добрия си приятел, резултатите от полиграфа са ясни", попита той.