Легендата на Левски Кирил Ивков анализира ситуацията на "Герена" и в частност новите попълнения на намиращия се в тежко състояние клуб.

"Оптимист съм за мача с Етър, но напълно сигурен няма как да бъда. Гледах внимателно контролата с Витоша, в която Георги Тодоров пусна абсолютно всички играчи, които можеше да използва. Две са нещата, които най-много ме радват в момента в Левски", започна легендата пред "Мач-Телеграф".

"Едното е, че в клуба се завръщат наши момчета. Радвам се, че си прибрахме Боби Цонев, а на път да подпише е и Ради. Познавам ги от доста години, когато бях директор на школата. Още помня как клубът ги подценяваше и пренебрегваше. Не им се даваше шанс, а взимахме откъде ли не играчи, които не бяха по-добри от тях. Доколкото си спомням треньор тогава беше Гонзо."

"Сегашният наставник Гошо Тодоров пък водеше отбора ни, който играеше в елитната юношеска група. Помня как близнаците молеха Гошо Тодоров да накара Гонзо да им позволи да играят поне в елитната, защото само тренираха с първия отбор, без да се разчита на тях. Радвам се, че сега взимаме такива момчета, защото те знаят какво е Левски и не са като чужденците, които мислят само за пари."

"Тъкмо с парите е свързано и другото нещо, което ме радва в клуба. Разговарял съм и с Наско Сираков, и с Георги Тодоров и знам, че нито един от футболистите не мрънка за пари и не заплашва с напускане. Всички са концентрирани в тренировките и мислят само за футбол, което е най-важното. Жалко само, че още нямаме силен спонсор. Наско Сираков обаче не е човек, който ще остави каруцата в калта и съм сигурен, че ще измисли нещо".

"Честно казано бях изненадан от голямата победа на Левски в Монтана. Очаквах и там да е по-трудно. Ядосах се много, че Робърта не вкара онова положение в Кърджали към края на мача. Ако бяхме спечелили и там, щяхме да сме с друго самочувствие".

"Мисля, че проблемите в клуба бяха причината да започнем по-разколебано. Етър играеха добре през миналия сезон, но сега като ги гледам са в същата криза, в каквато сме и ние. Очаквам победа за Левски, с която най-после да сложим край на тази черна серия на "Герена", завърши Ивков.