Левски – Етър Велико Търново, мач от 5-ия кръг на efbet Лига, "Герена", начало: 21.00 часа

Вероятни състави:

Левски: Н. Михайлов, Найденов, Ал. Петков, Ж. Атанасов, Старокин, Юруков, Ст. Иванов, Б. Цонев, Спиерингс, Здр. Димитров, Паулиньо
Треньор: Георги Тодоров

Етър: Иванов, Крачунов, Пехливанов, Купенов, Огнянов, Кацаров, Щерев, Колев, Илиев, Ангелов, Боруков
Треньор: Петко Петков

Прогноза на Gol.bg:

Левски преследва първа победа на "Герена" за календарната година при домакинството си на Етър Велико Търново в мач от 5-ия кръг на efbet Лига.

Последният успех у дома датира от края на 2019 г. с 2:0 над Витоша Бистрица. От тогава изминаха 8 срещи във всички турнири, в които "сините" направиха 2 равенства и допуснаха 6 загуби. Ремитата са от Купата на България – по 0:0 с Лудогорец и Локомотив Пловдив, а всички поражения са за първенство. Те дойдоха от Славия (1:2), Лудогорец (0:1), отново Славия (1:2), Локомотив Пловдив (1:2) през миналия сезон и от Берое (0:2) и Царско село (0:1) през този шампионат.

И сега моментът за край на серията изглежда идеален. Етър се намира в голяма криза и е закотвен на дъното в класирането с 0 точки и голова разлика 0:10 от първите четири кръга. Освен това "болярите" паднаха в последните си три визити на "Герена" – 1:2, 0:1, 0:3, а в исторически план имат 24 поражения в столицата срещу Левски, 3 равенства и 1 победа. Успехът на търновци обаче не е на "Георги Аспарухов", а на "Васил Левски" – с 1:0 през 1991 г.

Относно стартовите състави Борислав Цонев ще направи повторен дебют за 26-кратния шампион на България. С контузии са Тома Даске и Матео Стаматов, което означава, че Алекс Петков ще запише първи официален мач за Левски. Аут са още Симеон Славчев и Найджъл Робърта, а Паулиньо отново ще действа като фалшива деветка. Петко Петков няма никакви кадрови проблеми. От 1-ата минута за Етър ще започне бившият футболист на "сините" Антон Огнянов, а Милчо Ангелов ще поведе атаката.

Нашата прогноза е, че Левски ще прекъсне черната си серия у дома и ще спечели.

Прогноза: Левски – Етър 3:1