Халфът Радослав Цонев не скри радостта си, че отново ще играе за Левски. Той се завръща на "Герена" от Лече, където премина през 2016 година като свободен агент.

Очаква се Цонев да премине задължителните медицински прегледи утре и от сряда да се включи в тренировките на треньора Георги Тодоров, който не криеше, че мечтае за неговото завръщане.

Очаква се халфът да попадне в групата за домакинството на ЦСКА 1948 в събота. Не е изключено и да започне титуляр, ако се намира в добра форма.

"Много се радвам, че се завръщам в Левски. Ситуацията е много трудно, но всички знаят, че този клуб е в сърцето ми. Много съм мотивиран да помогна на отбора и съм оптимист, че на "Герена" нещата ще се оправят. Радвам се, че отново ще играя и с брат ми Борислав. Щастлив съм, че вчера той вкара гол и най-накрая Левски победи пред своята страхотна публика. Той го заслужава, тъй като знам колко труд е хвърлил през годините".

"Много по-зрял съм, като вече не съм онзи юноша преди години. Идвам, за да се наложа и да помогна на Левски. Винаги съм мечтал за трофеи със синята фланелка, но първо да изградим отбор, след което ще мислим да прекъснем дългата серия без отличие".

"Благодаря на Лече за прекрасните години. Винаги ще нося "джалоросите" в сърцето си, след като научих много и израствах като мъж и футболист. Пожелавам на отбора да се върне в Серия "А" още през този сезон. Чувствам се добре, като нямам търпение да се включа в тренировките с новите ми съотборници", заяви Цонев пред Спортал.