Левски - ЦСКА 1948, двубой от шестия кръг на efbet Лига. Стадион "Георги Аспарухов", 21.00 часа.


Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Найденов, Атанасов, Петков, Старокин, Б. Цонев, Р. Цонев, Спиерингс, Иванов, Димитров, Паулиньо

ЦСКА 1948: Наумов, Александров, Пиргов, Василев, Марин, Климентов, Юсеин, Младенов, Шопов, Иванов, Камбуров


Прогноза на Gol.bg:

"Сините" ще се опитат да продължат възхода си под ръководството на Георги Тодоров, записвайки втора поредна победа като домакин през 2020 година. В миналия кръг Левски се справи с последния Етър на свой терен, побеждавайки с 2:1.

През седмицата на "Герена" осъществиха още няколко трансфера, като в тима се завърнаха Радослав Цонев, Стивън Петков и Валери Божниов. Под въпрос за мача са все още Найджъл Робърта и Тома Даске. Георги Тодоров обаче ще може да разчита на опитния Симеон Славчев, който вече тренира и е готов за игра.

Продължава да бъде неясно бъдещето на Стайн Спиерингс. Нидерландецът попада в плановете на италианския Емполи и е твърде вероятно той да поеме в посока Апенините. Спекулациите за бъдещето на капитана Николай Михайлов също се засилват. Той е желан от турски клубове.

В лагера на ЦСКА 1948 със сигурност няма да разчитат на Димитър Савов. Бранителят се контузи тежко в мача с Арда ще отсъства близо три месеца. Под въпрос за срещата е Димитър Пиргов, който има проблеми с коляното.

През седмицата се заговори, че в клуба се готви промяна на треньорския пост ,като спекулациите бяха свързани с бившия наставник на Славия Златомир Загорчич. Благодетелят на тима Цветомир Найденов обаче отрече тези информации.

В последните три кръга „червените” могат да се похвалят с три чисти мрежи. В предишния кръг пък ЦСКА 1948 записа и първата си победа в елита – над Монтана с 2:0. 

В лагера на тима са оптимисти, след като звездата Мартин Камбуров е единственият футболист в историята, отбелязал двуцифрен брой голове срещу Левски на "Герена" в първенството - 10. Нападателят ги реализира с три различни отбора - Локомотив Пловдив (4), Локомотив София (4) и Берое (2).

Нашите очаквания се за вълнуващ и равностоен мач, но везните все пак се накланят леко към "сините".


Резултат: Левски - ЦСКА 1948  3:2