Левски прекъсна серията си от три поредни победи, след като отстъпи на Ботев Пловдив с 1:2 в двубой от седмия кръг на родната efbet Лига, игран на спортния комплекс в Коматево.

"Канарчетата" започнаха ударарно срещата с два бързи гола на Атанас Илиев (14', 20') и дадоха заявка за много емоционални оставащи минути. Столичани обаче успяха да се върнат в мача, след като Борислав Цонев (27') бе точен от дузпа. Това бе и четвърти негов гол в последните му три мача за 26-кратните шампиони. През втората част играта бе двуостра, като гостите се опитаха да стигнат поне до равенството, а "жълто-черните" пропуснаха да увеличат преднината си. Все пак до нови попадения така и не се стигна.

Срещата бе белязана с масов бой в агитката на "сините", който спря мача за няколко минути. Части на враждуващите фракции "Ултрас Левски" и "София-Запад" си налетяха. Това наложи в сектора за гостите да влезе полицията и да потуши враждата.

Така Левски се намира на 6-ото място в класирането на първенството с актив от 10 точки, колкото има и Ботев Враца. Столичани изостават с 2 пункта на Локомотив Пловдив и ЦСКА, които утре ще се изправят един срещу друг на "Лаута". 

Домакините започнаха ударно срещата и бяха близо до гола още в първите секунди. Ивайло Найденов проспа далечен пас към Филип Филипов. Защитникът обаче не успя да отбележи след изстрел с глава.

Малко след това нова грешка на Найденов можеше да струва скъпо на "сините". Мите Цикарски  избяга се измъкна от младока, но за късмет на Николай Михайлов, не успя да нанесе хубав удар с глава.

Левски отговори с опасна атака, която завърши със спорна ситуация. Паулиньо демонстрира техника и отправи мощен шут, спрял се в ръцете на Виктор Генев. Съдията Георги Димитров обаче остана безмълвен.

В 14-ата минута Тодор Неделев комбинира добре с Цикарски, който напредна през центъра и пусна хубав извеждащ пас към Атанас Илиев. Футболистът се пребори за топката и остана очи в очи с Михайлов и не сгреши - 1:0.

Само шест минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Славчо Шоколаров се възползва от грешка на "сините" в нападение и отправи прецизен пас към Атанас Илиев. Нападателят отправи мощен шут, който не остави шансове на Михайлов.

В 27-ата минута гостите се върнаха в срещата, след като получиха правото да изпълнят дузпа. Нарушението беше извършено срещу Борислав Цонев от Филип Филипов, след като майсторски беше финтирал Генев. Самият халф се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 35-ата минута вратарят на домакините Георги Аргилашки спаси акробатично изстрел от пряк свободен удар на Борислав Цонев. Към края на първата част Робърта получи добро подаване от Насиру, но се забави и пропусна да изравни. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Началото на втората част темпото на игра продължи да бъде много високо, като "канарчетата" имаха лек превес. Домакините на няколко пъти внесоха сериозно напрежение в полето на Левски, но бранителите на "сините" удържаха на атаките.

В 55-ата минута Найджъл Робърта се извиси над всички след центриране от корнер и беше много близо до това да отбележи. Изстрелът му с глава обаче премина на сантиметри от дясната греда на Аргилашки.

Последваха минути, в които отново нервите около терена взеха връх и за протест срещу съдийските отсъждания треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов получи жълт картон.

В 68-ата минута "жълто-черните" организираха добра атака. Станислав Шопов подаде към Джонатан, който веднага центрира в наказателното поле към Атанас Илиев, но Алекс Петков решително пресече.

В 75-ата минута дойде и ново спорно съдийско решение. Паулиньо бе фаулиран от Мишел Еспиноза. Георги Димитров маркира нарушението, но показа жълт картон на Джонатан, който бе близо ситуацията. При положение, че беше санкционирал Еспиноза това щеше да означава, че той трябваше да поеме към съблекалните.

В следващите минути двата отбора предприеха хатотични атаки, без цел и посока, опитвайки се да сложат точка на мача. В крайна сметка до промяна в резултата така и не се стигна.

Ботев Пловдив - Левски 2:1

Голмайстори: Атанас Илиев (14', 20'), Борислав Цонев (27'д.)

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Джонатан, Станислав Работов, Виктор Генев, Филип Филипов, Мишел Еспиноза, Славчо Шоколаров, Станислав Шопов (Кристиан Добрев 78'), Мите Цикарски, Тодор Неделев, Атанас Илиев (Иван Василев 90+3')
Треньор: Ферарио Спасов

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Матео Стаматов (Орлин Старокин 69'), Стайн Спиерингс, Радослав Цонев (Тома Даске 9'), Насиру Мохамед (Станислав Иванов 46'), Борислав Цонев, Паулиньо, Найджъл Робърта (Стивън Петков 65')
Треньор: Георги Тодоров

Спортен комплекс Коматево
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Паулиньо, Атанасов, Даске (Левски); Еспиноза, Цикарски, Перейра, Аргилашки (Ботев Пд)