40 са осъдените от районния съд в Пловдив участници във футболното меле на стадиона в квартал „Коматево“ по време на мач между „Ботев“ и „Левски“.

Две враждуващи фракции от феновете на „Левски“ се сбиха на 26 септември около 21,30 часа. Мачът бе от Седмия кръг на „Първа професионална футболна лига“ на редовното първенство на Република България по футбол между отборите на ПФК „Ботев Пловдив“ и  ПФК „Левски София“. По време на мача фенове от две враждуващи фракции от агитката на „Левски“ са се скарали и са започнали меле помежду си. В боя, освен юмруци, са използвали и подръчни материали – изтръгвали са метални заграждения, служещи за ограда в източната част от централния терен и са чупели пластмасови седалки.

Всички 40 дела са разгледани в открити съдебни заседание в неделя от няколко съдебни състава, съобщиха от Районния съд в Пловдив.

На 26 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 60 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На 7 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца, пише Монитор. И на един от нарушителите наказанието е „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 120 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.