Левски е на крачка от намирането на голям спонсор, който да закърпи тежкото финансово положение в клуба. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев вчера.

"Водим разговори, предполагам, че в най-скоро време ще има новини. Не само за генерален спонсор, но и за по-малки спонсори от така наречения сребърен и бронзов пакет. Подписахме два договора, надяваме се в скоро време да финализираме и други такива. Необходимо е техническо време да се завършат тези неща документално. Бих казал, че сме на финалната права за генерален спонсор", каза Колев, но без да навлиза в подробности.

Gol.bg обаче научи, че става въпрос Efbet, откъдето ще наливат по 2 милиона лева на сезон на "Герена", ако се стигне до договор. В момента се очаква отговор от главния акционер на Левски Наско Сираков, защото собственикът на компанията за спортни залози Цветомир Найденов иска да вземе и двама футболисти на "сините" в другия клуб, който спонсосира – ЦСКА 1948.

Още не е ясно кои са въпросните играчи, но със сигурност става въпрос за българи, единият от които най-вероятно е юноша на Левски.

Припомняме, че Efbet беше генерален спонсор на Левски преди Васил Божков. По думите на Найденов, тогава "сините" са получавали над 1,2 млн. лв. на година.