Левски – Ботев Враца, мач от 8-ия кръг на efbet Лига, "Герена", начало: 20.15 часа

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Найденов, Петков, Атанасов, Стаматов, Даске, Цонев, Краев, Иванов, Паулиньо, Робърта Контузени: Р. Цонев

Ботев: Костов, Миланов, Ндайе, Керчев, Зехиров, Буров, Лагоа, Узунов, Том, Генов, Домовчийски Контузени: Няма

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще се връща на победния път срещу Ботев Враца, след като в последния кръг загуби с 1:2 гостуването си на Ботев Пловдив.

Добрата новина за "сините" е, че спечелиха последните си две домакинства – 2:1 над Етър и 3:0 над ЦСКА 1948. Интересното е, че това не се беше случвало на отбора през календарната година.

Гостите идват на "Герена" в приповдигнато настроение, след като спечелиха последните си две срещи – 2:0 над Монтана и 2:1 над Царско село, с което прекъснаха негативната си серия от четири поредни двубоя без успех – три загуби и едно равенство.

В исторически план двата отбора имат 60 мача помежду си в елита. От тях Левски е спечелил 38, равенствата са 14, при 8 успеха за Ботев Враца. Головата разлика е 130:50.

На "Герена" предимството на "сините" е още по-внушително – 26 победи, 2 ремита и 2 поражения, при голова разлика 89:19.

Успехите на Ботев в дома на Левски са от 1985 г. – 6:3 и  с 3:1 през 2018 г. Тогава два гола заби Валери Божинов, който сега е част от 26-кратния шампион на България, един добави Валери Домовчийски, който тази вечер отново ще поведе атаката на гостите.

Нашата прогноза е, че Левски ще успее да се върне на победния път.

Прогноза: Левски – Ботев Враца 3:1