Вторият най-голям акционер в Левски - Константин Папазов, коментира оставката на треньора Георги Тодоров. Опитният спец я хвърли вчера, след като "сините" допуснаха първа домакинска загуба от Черно море от 62 години насам.

Игровата криза в 26-кратния шампион на България не спира да се задълбочава и отборът е без победа в три поредни срещи, още срещу Славия (0:1) и Ботев Враца (0:0) в София. За капак следващите три мача на Левски са гостуване на Лудогорец, домакинство на Локомотив Пловдив и Вечното дерби с ЦСКА.

Ето какво каза Папазов пред БНТ:

"Приемането на оставка е процес, който не трябва да се решава индивидуално. Левски има Управителен съвет, Надзорен съвет... Силни думи от Георги Тодоров вчера, които имат своята основа и натрупвания, които са се случили в неговото съзнание. Той е достоен човек. На 10 юни, когато нямаше розови хоризонти пред клуба, той пое огромен риск да води Левски. Застана зад Наско Сираков.

Трябва да разделим нещата на две. На спортно-техническа и морална част. Левскари, благодарности към всички вас за това, което правите, дори когато не получавате радост от футболистите на терена. Естествено ги и боли заради случващото се. Отговорност за представянето на отбора винаги има треньорът. Това е съдбата на тази професия. Феновете не смятам, че са били агресивни. Това са нормални реакции. Но нека знаят, че Георги Тодоров през тези 4 месеца и половина е бил изключително важна фигура за това Левски да оцелява. Тази година имаме друг шампионат в главата. Поради този факт и кредитът на публиката беше доста голям. Всички сме се вглъбили спасяването на Левски.

Не може само Георги Тодоров да бъде съден. Ако е категоричен в своето решение, той има своето място в Левски. Неговото желание беше да се заложи на момчета от школата. Съдбата за пореден път не беше благосклонна и заради случилото се с братя Цоневи. Разбирам от баскетбол и психология. Вчера бях до 12:30 часа с целия треньорски щаб. При наличието на Наско Сираков в Левски, смятам, че е глупаво аз да изразявам мнение кой да бъде треньор. Ще се опитаме да направим това, което е най-доброто за Левски. Най-вече, за да се отблагодарим на милионите ни фенове, които правят невиждани неща при тази ситуация. До утре ще се съберем и ще мислим".