Чаканият нов спонсор на Левски ще подпише договор за две или три години с клуба. Финализирането на контракта с "Щрабаг" се бави, защото намеренията на строителната компания са свързани не само с прякото финансиране, но и с доизграждането на сектор А на стадион "Георги Аспарухов".

Тази трибуна носи името точно на "Щрабаг", но там фирмата бе обвързана по договорка с бившите собственици Спас Русев и Васил Божков, пише „Тема спорт“.

Сега идеята на генералното спонсорство включва изграждане на фасадата на новата трибуна, която в момента е с винили, както и построяването на прословутата козирка, за която вече има проект, а поръчката и изработката ще е ангажимент на строителите.

Към момента сектор А няма Акт 16 и е със статут на обект за временно ползване. Необходими са инвестиции по изолацията на вътрешните помещения, а идеята е постепенно там да бъдат преместени и съблекалните, които в момента са отсреща в сектор В.

Предполага се, че до няколко дни двете страни ще уточнят и последните детайли по договора. Очаква се много бързо след като STRABAG бъде официализиран за генерален спонсор, логото на компанията да се появи много бързо на екипите на Левски.

Допреди месец се смяташе, че там ще е надписът на един от бившите спонсори - букмейкърска компания, но в последния момент сините и бетинг фирмата не стигнаха до официален контракт.

Австрийската строителна компания получава редовно поръчки по изграждане на важни инфраструктурни проекти у нас. В момента те действат на участък от бъдещата автомагистрала "Европа" между ГКПП "Калотина" и Драгоман.