Футболист №1 на България за XX век Георги Аспарухов-Гунди беше определен за най-великия роден футболист. Мнението на специализираното италианско издание, което предпочита легендата на Левски пред носителя на Златната топка за 1994 г. Христо Стоичков.

"Ако помолите някой случаен футболен фен да посочи най-добрият български футболист за всички времена, то отговорът ще бъде: Христо Стоичков! Носител на Златната топка и фантастичен футболист, който играеше на високо ниво в Барселона и националния си отбор и имаше основна роля за класирането на България в четворката на света в САЩ през 1994".

"Именно неговото име ще чуете навсякъде, с изключение на едно място – България. Там ще ви кажат друго име, на практика непознато за всички останали. Те ще ви кажат, че по-силен футболист от Георги Аспарухов, България никога не е имала", се пише в материала.

Не е пропуснат и фактът, че в класацията на Изследователския център за статистика и футболна история за "Футболист номер 1 на 20 век", Гунди се нарежда на 40 място в световен мащаб, изпреварвайки имена като Джиджи Рива, Паоло Малдини, Роберто Баджо и самия Христо Стоичков.