Андрей Аспарухов, син на легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди, обяви старта на инициатива, целяща в помощ на “синия” клуб да се събират по 240 000 долара годишно.

Андрей благодари на всички за многобройните пожелания за рождения му ден по-рано тази седмица и използва момента да организира кампания, която цели хората извън България да помогнат на Левски в тези тежки времена за клуба.

Аспарухов написа следното в акаунта си във Фейсбук:

“Благодаря за многобройните пожелания! Опитах се да отговоря на всичките, но се надявам да ме извините, ако съм пропуснал.

Благодаря от сърце!!!

Искам обаче да използвам рожденния ми ден за да популяризирам една дарителскa кампания, целяща да обединят хората извън България, и да се помогне на любимия “Левски” в този труден момент.

Преди 5 години със съпругата ми бяхме поканени в Чикаго за основаването на Фен клуб “Левски-Северна Америка”. Като почетен председател, и със съдействието на Николай Василев и Боби Зарев -основатели на клуба, смятам че сега е времето да организираме дарителска кампания и финансово да се помогне за спасението на “Левски”.

Целта е 1000 съмишленици от Америка и Канада да се ангажират със сумата от $20 на месец, която 100% ще отива за целево подпомагане на Левски”

При постигане на тази цел, това би осигурило $240.000 на година, като средствата по договорка с ръководството на “Левски” ще се ползват за подпомагане на школата или за други належащи нужди.

Надяваме се да намерим най-лесната и удобна за всички платформа за дарения и съвсем скоро да дадем началото на кампанията. Ще ви държа в течение за всяка стъпка!

Целта е ясна! Помощ е нужна, и то точно сега! Всеки, който чувства, че може да се включи към тази инициатива е добре дошъл!

Благодаря и Само Левски!!!. /БГНЕС