Легендата на Левски - Емил Спасов, говори пред "Меридиан Мач" за настоящите проблеми на "Герена". Спасов акцентира, че политиката с привличането на твърде много скъпоплатени чужденци продължава да е в голяма вреда на клуба.

Легендата не спести острите си критики и за дуото Франко Мазурек и Насиру Мохамед, заявявайки, че те по никакъв начин не са на нивото, което се очаква, за да си част от състава на "сините".

"Да се заложи на момчета, които могат да се адаптират бързо в мъжкия футбол, да се развият, да помогнат на отбора, а евентуално след това да бъдат продадени за добри пари. Често давам за пример Славия и Филип Кръстев, не мога да ги подмина. Просто Славия показва как се прави. Познавам Филип Кръстев отдавна. Той е жив пример как един футболист тренира, раздава се и след една година може да е в Манчестър Сити. Но Левски и ЦСКА не знам защо не залагат на такива момчета. А във всеки набор имат таланти, които заслужават да им се даде шанс", започна той.

"Не може да няма играчи, след като знаете колко много деца искат да играят в Левски и ЦСКА. Не казвам, че всички заслужават да са в първия отбор. Но при условие, че от Мазурек и Насиру Мохамед и чеп за зеле не става, защо да не играят децата?", допълни той.

"Много е важно как се налага един млад футболист. Това не е като да омесиш хляб, да го сложиш във фурната и след два часа да го извадиш опечен и готов за ядене. Не е достатъчно за юношите само да ги взимат на лагери, да тренират с мъжете, а като свърши подготовката да ги връщат обратно в школата и въобще да не ги викат в групата. Трябва да получат шанс да играят. От начало по 30 минути, но във всеки мач и постепенно да им се увеличава това време".

"Ако го пуснат в 1-2 мача на сезон за по 5 минути, футболистът се отчайва, животът почва да го тласка в други посоки, по-лоши. Нещата не трябва да се правят изведнъж, а по-плавно и постепенно. Ясно е, че в школата от години не се работи правилно. Левски отдавна не е печелил нищо при юношите. И Лудогорец не налагат своите юноши в първия си отбор, но те за разлика от нас, поне печелят титли. И обиграват децата си в дублиращия си отбор в "Б" група. А Левски няма такъв и дълго няма да има, защото това си е разход".

"Трябва да има някаква приемственост сега. Да се вземат и по-опитни играчи. Ако братята Цоневи и Стивън Петков бъдат върнати, ще е страхотно. От чужденците само Ейолфсон и Паулиньо могат да вършат някаква работа. Робърта да го продават. Парите за него могат да помогнат на клуба, а на този пост си имаме Илия Димитров", завърши Емо Спасов