Легендата на Левски Кирил Ивков говори за читателите на „Мач Телеграф“ преди предстоящия сблъсък с ЦСКА. Според него „сините“ никога не са били по-голям аутсайдер в дербито и всичко различно от загуба в него, ще е голям успех за тях.

„Според мен шансовете ни са много малки. А и с тези два червени картона, които получихме срещу Царско село, положението ни се утежни. Говорих няколко часа с Наско Сираков. Казах му да вземе мерки, защото освен че имаме много проблеми, съдиите си правят с нас каквото искат", започна легендата.

"Признаха нередовен гол на Арда на „Герена“, с Царско село ни нашариха с картони точно преди мача с ЦСКА. Не си спомням откога не бяхме завършвали мач с 9 души. Наско ми каза, че е оптимист за пролетта. Обеща, че ще вземем няколко нови играчи и положението няма да е такова, каквото е сега."

"Нов спонсор също чакат всеки момент. Но каквото и да става, ще е през зимата. До мача с ЦСКА няма какво да се направи. Надявам се поне съдиите да не ни режат. Защитата ни е много слаба. А от нея се почва. Една къща се гради отдолу нагоре, не от покрива. Трябваше и ние първо да се погрижим да имаме здрава отбрана."

"Сега не само нямаме качество, а и количество. Контузи ли се някой - няма кой да влезе. Аз от две години говоря, че трябва да има резерви. Не бих търсил отговорност за селекцията. През лятото положението беше много тежко, нямаше никакви пари в клуба и трудно можеше да вземем по-добри играчи. Върнахме си някои наши юноши, те правят каквото могат."

"За Славиша Стоянович още нищо не може да се каже. Нужно е да мине време преди да се оценява. Но мисля, че при сегашното положение в Левски, който и да е треньор, няма да е много по-различно. Поне от това, което виждам до момента, добри са му тренировките, натоварва ги сериозно."

"Имало е доста случаи, в които Левски е бил в по-лоша изходна позиция от ЦСКА преди дербито. Когато ги победихме със 7:2, те бяха доста по-добре от нас, и като игра, и като точки. През есента на 1977-а пък имаше куп контузени в Левски, включително и хора със счупени крака. Но ги победихме с 4:1."

"Това обаче са далечни времена. Мисля, че сега е абсурд това да стане. Всичко, освен загуба, ще бъде успех за Левски. За ЦСКА какво да кажа? Показват добри игри. Победиха Рома, макар, че точно този състав на Рома щяха да го бият и с ветераните. Титулярите им дойдоха в София само за да гледат мача. Но пък явно тази победа донесе допълнително самочувствие на ЦСКА и сега си вярват още повече", завърши Кирил Ивков.