Ръководството на Левски е изготвило детайлен план за погасяване на дълговете на клуба, които са доста сериозни. Само през изминалата година "сините" натрупаха задължения от около 6 милиона лева към свои настоящи и бивши играчи и служители, пише "Тема спорт".

В края на 2020 година обаче започна изчистването им, като хората от настоящия състав получиха сумите, които имаха да взимат. В момента от клуба плащат на футболисти, с които се разделиха по взаимно съгласие в последните месеци. С някои от тях дори се водят разговори за разсрочване на задълженията, като те да бъдат обезщетени след месец април.

Както е известно, до края на месец март "сините" трябва да бъдат изрядни и да нямат просрочени суми към свои кредитори, за да получат професионален лиценз и за сезон 2021/22. В клуба са уверени, че ще се справят с тази задача. От ръководството на вековниците не са обявили как се движи казусът с треньора Петър Хубчев, който има да взима доста заплати.

Финансовото състояние на Левски се подобри в края на миналата година. Това стана възможно, след като клубът подписа договор с генерален спонсор. Чуждестранната строителна компания "Щрабаг" ще налее 6 милиона лева за 2 години на "Герена", като през това време логото й ще стои на гърдите на фланелките на играчите.