Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението си за случващото се в клуба. Разбира се, основният акцент, бе селекцията.

„Отборът се нуждаеше от селекция и по-добри футболисти. Дали тези, които взе сега са такива, е рано да се каже. Все пак не вярвам, че са по-лоши от тези, които имахме през есента. Най-крещяща нужда имахме от защитници и се радвам, че вече взехме трима. Всеки уважаващ себе си клуб, трябва да разполага с 22 футболисти – по двама на всеки пост. А за такъв като Левски е меко казано несериозно да има общо трима защитници“, каза Спасов пред „Мач Телеграф“.

„При нас дефицитът на бранители е доста отдавна. Предишните ръководства действаха доста неразумно. Продаваме например Яблонски без да сме му намерили заместник. И не му намираме дълго време. Специално през миналото лято този дисбаланс в състава се допусна, защото клубът беше зает с това да се мъчи да оцелее, а не да гледа на коя позиция с колко човека разполага. Сега това нещо няма да стане“, заяви легендарният халф на „сините“ и добави, че е разочарован от представянето на младите играчи от школата, въпреки че досега винаги е бил за тяхното налагане в отбора.

„Продължавам да смятам, че всеки млад футболист трябва да получава шанс за изява, но и да го използва. А в Левски никой не трябва да бъде чакан по 6 месеца. Пускат те един, два или пет мача и ако не покажеш ниво, нямаш основание да се сърдиш, че си извън състава. Аз например очаквах много повече от Илия Димитров и Мартин Д. Петков. Учуден съм, че при толкова проблеми с централните нападатели, които имахме през есента, Илия така и почти не влизаше в игра. Нито при Георги Тодоров, нито при Стоянович. Значи не се представя добре в тренировките. Мартин Петков е в първия отбор вече 7-8 месеца и трябваше доста повече да е израснал. За останалите наши юноши мога да кажа, че Илия Юруков има място в отбора. Ивайло Найденов също, но не като десен бек. Срещу ЦСКА си игра в средата на терена и направи много силен мач. За вратарския пост смятам, че Ники Михайлов имаше нужда от конкуренция, но подчертавам, че той почти не е правил груби грешки през есента".

"Разочарован съм и от Живко Атанасов и Алекс Петков, докато Стаматов мисля, че игра прилично. Що се отнася до офанзивните играчи, Робърта е качествен футболист. Ако го продадем не трябва на всяка цена да му взимаме заместник, а само такъв, който със сигурност ще свърши работа. Не съм отписал Божинов и Стивън Петков. И двамата имат качества и могат да помогнат. Насиру Мохамед няма място в отбора. Затова смятам, че ни е нужно още едно крило. В средата на терена съм сигурен, че нещата ще изглеждат по-добре когато се върнат братята Цоневи, дай Боже по-скоро“, допълни шесткратният шампион с Левски и разкри очакванията си за пролетта.

„Сигурен съм, че Левски ще е по-силен. Вярвам, че Сираков и Стоянович са точните хора. Трябва да си поставим максимално възможните цели – Купа на България, а в първенството – седмо място и бараж за Лига Европа, ако не успеем да се доберем до шестицата. Основната цел е да обиграем отбора през пролетта и за да може през следващия сезон да погледнем и към първото място.“