Мачът срещу Монтана почти сигурно бе последният със синята фланелка за нападателя Найджъл Робърта. Онзи ден нидерландецът празнува 23-ия си рожден ден, а като подарък за него ще получи и трансфер, пише "Тема спорт". 

За правата му на "Герена" е постъпила оферта, която е одобрена от собственика на Левски Наско Сираков. Предложението идва от клуб от МЛС. Тази зима сините вече осъществиха един изходящ трансфер в САЩ. Те продадоха Станислав Иванов в Чикаго Файър още преди средата на декември, но договорът на Стаси с американците влезе в сила на 1 януари тази година.

От "Герена" не разкриха за кой клуб ще пътува Найджъл, ако успешно премине медицинските прегледи. Нидерландецът пристигна в Левски преди година и половина.

Той успя да си извоюва титулярно място и през миналата кампания бе водещ реализатор на сините. Общо за Левски Робърта изигра 38 мача във всички турнири и вкара 13 гола. 

Найджъл ще бъде заменен в Левски от 23-годишния нападател на Монтана Билал Бари. Сините вече са договорили правата на мароканеца за 100 хиляди лева. За правата на Робърта Левски очаква 1 милион евро.