Слаб Левски стигна само до равенство 0:0 с Етър във Велико Търново в мач от 18-ия кръг на efbet Лига.

Така "сините" остават на незавидното 8-о място в класирането с едва 19 точки, "виолетовите" пък са последни с 12 пункта.

Трябва да се отбележи, че Етър игра в намален състав след 84-ата минута, след като червен картон получи Мариян Иванов.


Мачът започна на скорост, като и двата тима създадоха няколко голови опасности. В първата минута „Етър“ бе близо до гола, но Начо Монсалве се намеси и успя да изчисти в ъглов удар след много добър шпагат.

Две минути по-късно Файсал Рерас центрира отляво. На близката греда Здравко Димитров отклони към Найджъл Робърта, който от чиста позиция бе близо до попадение след удар с глава.

В следващите минути двата тима редуваха атаки, като в 31-вата минута дойде най-добрата възможност за „сините“. Футболистите на Славиша Стоянович отнеха топката в центъра на терена.

Найджъл Робърта пусна към Здравко Димитров, който нахлу в наказателното поле и опита да завърши с диагонален удар по земя. Топката обаче мина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 39-ата минута Фейсал Рерас изведе Здравко Димитров по левия фланг. Крилото на „Левски“ центрира, дебютантът Драган Михайлович успя да играе с топката, но не и да я насочи добре. В крайна сметка главният съдия Драгомир Драганов отсъдия удар от вратата.

Малко по-късно Димитров отново създаде неприятности за защитата на „Етър“. Той проби отляво и комбинира с Илия Юруков, който се бе позиционирал на границата на наказателното поле. Юношата на „сините“ си спря с топката и стреля, но над вратата.

В началото на втората част „Етър“ пропусна да поведе след неразбирателство между Микулич и Начо Монсалве. Мезу обаче стреля над вратата.

Малко по-късно домакините извадиха късмет, че не останаха с човек по-малко на терена. Божидар Кацаров удари в лицето Мартин Райнов. Футболистът на „Етър“ получи жълт картон преди почивката, но Драгомир Драганов пощади играча на търновци.

В следващите минути „Левски“ взе инициативата, докато „виолетовите“ играеха на контраатака. В 72-рата минута домакините все пак получиха шанс да стрелят към вратата на Микулич.

Топката бе изсипана в наказателното поле на „сините“ от странично хвърляне. Преслав Боруков отклони с глава към Алдаир Ферейра, който стреля, но не затрудни стража на „Левски“.

Минутка по-късно Билал Бари, който се появи в игра от резервната скамейка, намери Найджъл Робърта. Той овладя, но от непосредствена близост не успя да вкара.

В 84-ата минута Етър остана в намален състав, след като втори жълт и респективно червен картон получи Мариян Иванов. До края на мча двата тима си размениха по няколко атаки, но до гол така и не се стигна.

Етър – Левски 0:0

Етър: Анатоли Господинов, Здравко Илиев, Венелин Филипов, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Симеон Мечев, Божидар Кацаров, Гаетан, Даниел Младенов, Алдаир, Ловре Кнежевич

Левски: Звонимир Микулич, Драган Михайлович, Живко Атанасов, Начо Монсалве, Ребин Сулака, Фейсал Рерас, Насиру Мохамед, Мартин Райнов, Илия Юруков, Здравко Димитров, Найджъл Робърта