Бившият конституционен съдия Георги Марков, който е и бивш член на Управителния съвет на Левски, заяви, че няма смисъл клубът да кандидатства за концесия на "Георги Аспарухов". Причината е, че в момента сините ползват безвъзмездно и безсрочно стадиона си.

"След разделянето по новата конституция на държавната собственост - на държавна и общинска, имотът е преактуван след 1996-а и отново е записано, че правото на оперативно управление безвъзмездно и безсрочно е било дадено на Левски.

Затова клубът не е бил, не е и никога няма да бъде наемател на държавата за собствения си футболен дом, който е построил. Всяко редуциране на правото на ползване на 50, 40, 35 години и т.н би било отчуждаване на вещно право, което по Българската конституция член 17 е недопустимо. 

Няма никакъв смисъл Левски да получава концесии за определен срок, защото има много по-силно право от това на концесия, а именно безвъзмездно и безсрочно. Всички, които биха искали да правят инвестиции на стадиона, трябва да са спокойни - Левски ще е вечен и има вечно безвъзмездно право на ползване върху стадиона си", заяви Марков пред pik.bg.