Халфът на Левски Симеон Славчев заяви, че е готов да влезе в ролята на плеймейкър, докато отборът не намери човек за тази позиция. 

Контузиите вече са зад гърба на 27- годишния полузащитник, който пристигна на "Герена" преди година. Заради многото травми Симеон има oбщо само 8 срещи за Левски (4 този сезон), в които е отбелязал 1 гол. В последния кръг срещу Етър Славчев влезе като резерва и записа 27 минути.

"Тежък период, резултатите не са добри. Останах в Левски въпреки трудностите, приех го като лична мисия. Съжалявам, че поради контузиите дълго време не бях част от отбора. Никога не съм искал да си тръгна. Ако някога се стигне до това, няма да е по мое желание, защото искам да играя в Левски. 

Оприличавам се на човек, който чете играта, борбен е, има характер, куче е на терена. За Левски мога да изям терена. Мога да дам пас напред, да създам играта. Обичам да помагам и в защита, и в нападение. Не бих се оприличил на типичния плеймейкър, но мога да съм полезен на такъв човек. 

Както се казва - ако на някой трябва да му се донесе пиано, аз мога да го направя. Да, мога да заиграя като типичен плеймейкър, защото атакувам от втора позиция. Но в никакъв случй не бих се определил за "финия номер 10". В тима ни има такъв човек, но той е контузен - Боби Цонев", заяви Славчев пред Диема спорт.

Полузащитникът отличи играчите, които му правят най-голямо впечатление в Левски. Той разкри, че най-големият проблем на отбора в момента е липсата на лидер.

"Човекът с най-много потенциал за мен е Здравко Димитров, с въображението и техниката, които има, може да стигне далеч. От него си зависи. Другият, който прави много добро впечатление, това е Ребин Сулака. Изключителен защитник, който чете играта. Той е отлично попълнение. В момента сякаш нямаме лидер и трябва да сме по-сплотени и да работим като отбор".