Левски успя да обърна с 3:1 Берое на "Герена" и да се класира за четвъртфиналите за купата на България. В герой за "сините" се превърна Найджъл Робърта, който заби хеттрик.

Гостите дръпнаха в резултата чрез Мартин Камбуров от дузпа в 25-ата минута, но "сините" стигнаха до пълен обрат след голове на Робърта (37, 65-ата от дузпа и 90).

Трябва да се отбележи, че Берое игра в намален състав след 60-ата минута, когато червен картон получи Карлос Охене.

Така Левски е в следващата фаза на турнира, като целта е спечелването на трофея, тъй като "сините" са капо от 2009 година.

Берое пък ще насочи вниманието си към първенството, където старозагорци са твърдо в Топ 6.


Още във 2-рата минута Мартин Петков проби по левия фланг и с остро подаване в наказателното поле потърси свой съотборник, но защитник на заралии съумя да изчисти в ъглов удар.

По-активните действия на домакините продължиха в следващите минути, но до сериозни опасности за вратата на Генадий Ганев не се стигна.  

В 14-ата минута гостите отнеха топката и се втурнаха в предни позиции. Стив Фуртадо намери Мартин Камбуров в наказателното поле. Точно преди нападателят да отправи удар, Ивайло Найденов с хубав шпагат изби.

Пет минути по-късно Мартин Петков отне топката в половината на „Берое“ и комбинира с Райнов. Капитанът на „сините“ върна към младока, който опита силен удар от дистанция, но прати топката високо над напречната греда.

В 27-ата минута гостите получиха дузпа след нарушение на Файсал Рерас. Зад топката застана Мартин Камбуров, който реализира за 0:1. 

В 38-ата минута Гаюс Макута фаулира Найджъл Робърта на 3-4 метра пред наказателното поле и „Левски“ получи пряк свободен удар. Именно нападателят изпълни фаула, завъртя топката над стената и я прати в горния ляв ъгъл на вратата.

В началото на втората част сериозни голови опасности за двете врати липсваха. В 55-ата минута Хасани спря пробив на Рерас отляво и Станислав Тодоров отсъди нарушение. Мартин Петков застана зад топката и опита изненадващ удар, но Генадий Ганев внимаваше и боксира.

В 57-ата атака „сините“ организираха страхотна атака и стражът на „Берое“ трябваше да се намесва решително след удар на Ивайло Найденов.

Час игра след началото Карлос Охене си изкара директен червен картон след удар срещу Мартин Петков в центъра на терена.  

В 64-тата минута Илия Юруков бе изведен в наказателното поле от Насиру Мохамед, но бе препънат в гръб от Александър Цветков. Главният рефер посочи бялата точка за 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Робърта, който удвои головата за 2:1.

В 77-ата минута Найджъл Робърта направи пробив по левия фланг и комбинира с Мартин Райнов. Капитанът на домакините си спря топката и стреля, но защитник на старозагорци блокира. Секунди по-късно Михайлович навлезе в наказателното поле, но също стреля неточно.

До края срещата изобилстваше със здрави единоборства, а в края на мача Робърта оформи хетрик след грешка в защитата на гостите.

Левски - Берое 3:1

Голмайстори: 

0:1 Камбуров (25-д)

1:1 Робърта (37)

2:1 Робърта (65-д)

3:1 Робърта (90)

Левски: Звонимир Микулич, Ивайло Найденов, Ребин Сулака, Начо Монсалве, Фейсал Рерас, Драган Михайлович, Мартин Райнов, Тома Даске, Илия Юруков, Мартин Петков, Найджъл Робърта

Берое: Генадий Ганев, Георги Ангелов, Тези Мезаг, Илиас Хасани, Александър Цветков, Карлос Охене, Стив Фуртадо, Крум Стоянов, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Мартин Камбуров