Левски ще запише пореден нулев сезон, след като отпадна от 1/4-финалите за Купата на България. Това стана факт след загуба с 1:2 при гостуването на Славия.

Мачът в "Овча купел" предложи голямо зрелище в последния четвърт час, когато паднаха всички голове. Първо Петер Макрилос откри резултата в 78-ата минута, а в 86-ата резервата Мартин Пламенов Петков изравни.

Срещата отиваше в продължения, но малко преди края на редовното време Калоян Кръстев с далечен удар донесе успеха за домакините. 

Така Славия продължава да е кошмар за Левски в турнира, след като не е отпадал от 26-кратния шампион на България от надпреварата от 1949 г. насам. За 1/2-финалите се класираха още Лудогорец и Арда Кърджали. Утре е последният 1/4-финал, който противопоставя ЦСКА и Ботев Враца. 


Славия започна мача по-добре и положенията пред вратата на Левски не закъсняха. Първо Андреа Христов засече с глава подаване от корнер и сантиметри го разделиха от гола. В 12-ата минута опитният Димитър Рангелов можеше да открие резултата.

Ветеранът залъга двама защитници и стреля опасно, но на милиметри от лявата греда на Звонимир Микулич. Левски отговори в средата на полувремето. Тогава Здравко Димитров стигна до дълго подаване на Живко Атанасов, навлезе към наказателното поле и стреля, но Светослав Вуцов плонжира и изби.

После гостите поеха инициативата и след малко повече от половин час игра Ивайло Найденов се озова сам на далечната греда при центриране от фаул, но пропусна да засече от изгодната позиция.

До края на полувремето Рангелов можеше да получи втори жълт картон, след като настъпи с бутоните Симеон Славчев, но главният съдия Радослав Гидженов пожали ветерана. Повече интересни положения пред двете врати нямаше и отборите се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Първата интересна ситуация след почивката дойде чак след час игра. Калоян Кръстев се справи с Мартин Райнов и върна към връхлитащия Петер Макрилос. Той засече от движение, но ударът му мина много над напречния стълб.

В средата на втората част Славиша Стоянович се опита да раздвижи слабата атака на Левски. Той пусна в игра Драган Михайлович и Насиру Мохамед на местата съответно на Ивайло Найденов и Здравко Димитров.

Голямата драма в сблъсъка настъпи в последния четвърт час. В 78-ата минута Макрилос изведе Славия напред. Австралиецът получи пас в наказателното поле, но ударът му беше блокиран. Топката се върна в Макрилос и при втория опит не сбърка, с което откри резултата – 1:0!

После резервата Марин Петков можеше да изравни, но Вуцов с чудесна намеса спаси. В 86-ата минута младокът все пак вкара за 1:1! Той стреля от дистанция, получи се лек рикошет и топката влетя неспасяемо във вратата на домакините.

Последната дума в сблъсъка обаче имаше Славия. В 89-ата минута Кръстев получи топката и с фамозен шут матира Микулич за крайното 2:1 за "белите"!

Славия – Левски 2:1

Голмайстори: 1:0 Макрилос (78), 1:1 Марин Петков (86), 2:1 Кръстев (89)

Славия: 13. Вуцов, 4. Патев, 75. Гандри, 55. Христов, 19. Антовски, 77. Вълчев, 83. Златков (57-Узунов), 7. Макрилос, 10. Кирилов, 8. Рангелов, 9. Кръстев (93-Виячки)
Треньор: Александър Тарханов 

Левски: 1. Микулич, 6. Найденов (67-Михайлович), 3. Атанасов, 4. Райнов, 28. Даске, 77. Юруков (80-Марин Петков), 8. Славчев, 11. Димитров (67-Мохамед), 79. Петков, 19. Бари (80-Ст. Петков), 17. Робърта
Треньор: Славиша Стоянович

София, ст.: "Славия"
Съдия: Радослав Гидженов
Жълти картони: Рангелов, Вълчев, Патев, Макрилос, Гандри (Славия); Юруков, Райнов (Левски) 

Снимка: Lap.bg