Собственикът на Левски Наско Сираков коментира трансфера на звездата на клуба Найджъл Робърта.

По-рано днес “сините” обявиха, че нападателят им преминава в американския Ди Си Юнайтед, като не бе обявена трансферна сума.

Ето какво сподели Сираков:

"Истината е, че януари месец Найджъл Робърта отказа да се върне и да започне подготовка с Левски. Принудихме се да пуснем заповед, че му спираме заплатата и той на следващия ден пристигна. Седнахме да разговаряме с него и стигнахме до съгласие, ако има оферта, която устройва него и клуба, да бъде трансфериран."

"Миналата седмица получихме оферта от Ди Си Юнайтед, която устройва клуба. В петък сутринта отидох на стадиона да разговарям директно с него. Влизам в треньорската стая и той беше там със Славиша и си говорят. Казах "Идеално, Славиша, превеждай дума по дума. Найджъл по никакъв начин, въпреки че времената са трудни за клуба, няма да упражним натиск върху теб да ходиш в Америка".

"Напротив моето желание е, защото знам желанието и на треньора и като ръководител, е ти да си доиграеш сезона в Левски." Той каза "Аз говорих с треньора, условията не са чак толкова добри, искам да остана. Веднага си стиснахме ръцете. "Ти направи щастлив и треньора", му казах и си тръгнах", разкри Сираков пред "Дарик".

"В събота разбрах, че той е сменил мнението си. Вдигнали са му доста офертата. Провел е доста разговори с мениджъра си, семейството му също го убеждава да замине и той си сменя мнението. Оставям го да изиграе мача в неделя и след това пратих Павел Колев, на когото казах "Отиди и говори с Найджъл, за да знае какво да правим".

"Какво да отговорим на Ди Си Юнайтед. Ако това, което сме се разбрали важи, отказваме офертата и въпросът приключва". Павел отиде и говори с него той му казва "Искам на всяка цена да пътувам". Това е цялата истина".

"Оставям настрани въпроса, че ние вече сме осъдени пред УЕФА за последното плащане, което не е направено повече от година за трансфера му от Камбуур, което е на стойност 200 000 евро. Въпреки всичко щяхме да стиснем зъби. Аз още продължавам да твърдя,че исках той да доиграе сезона в Левски", каза още легендата на "сините". 

- Тоест той не е продаден с ясната цел, както хората си помислиха, да бъдат платени заплати и да бъде погасена неустойката към Хубчев, да се покрият спешни плащания? 

- Аз не крия, че трансферът ще помогне много на клуба, но още веднъж казвам това, което казах и на него, че аз държа и искам на базата на това, което показа в последните мачове, той да си доиграе сезона в Левски и лятото, ако получим добра оферта да се разделим. Стиснахме си ръцете, оттам нататък кой и какво е говорил с него нямам представа. Найджъл искаше да пътува, ние сме му обещали януари месец, поели сме ангажимент към него. Така че в този момент трябваше да се съобразим с неговото желание.

- Как реагира треньорът, едва ли е очарован?

- Славиша между другото не е тук, отиде си до Сърбия, утре ще се прибере. Ще разговарям с него. Ние с тази идея, по настояване на треньорското ръководство, взехме и Билал Бари от Мантана. С идеята, че Робърта може да бъде продаден. Знам, че ще ни е тежко, но трябва да се справим с това, което имаме. Плюс това Андриан Краев се възстановява, до една седмица братя Цоневи започват да тренират с тима. Така, че ще имаме достатъчно опции в атака.

- Това шанс ли е за Марин Петков, за Мартин Петков? Чисто футболно, ако погледнем на ситуацията.

- Как да не е шанс и двамата на този етап оправдават всяка минута, в която са на терена. Това е моето желание, което съм заявил на Славиша още преди 4 месеца, че тези хора трябва да им се дава шанс и да бъдат налагани в първия отбор.