Финансовите проблеми на Левски не спират да се задълбочават с всеки изминал ден. 

Италианската фирма за спортна екипировка "Макрон" е завела дело срещу 26-кратния шампион на България. Искът е от 15 април 2021 година, а първото заседание на съда е било преди четири дни, пише Спортал. Конкретна сума не се споменава, но със сигурност тя надхвърля 100 000 лева. 

Спорът между двете страни възникна през лятото на миналата година, когато собствениците на сините прекратиха едностранно тригодишния договор с италианците, подписан през декември 2019 г. и влязъл в сила на 1 юни 2020 година, за да сключат нов такъв с Joma. 

Още тогава "Макрон" заплаши, че ако не получи обезщетение, ще заведе дело срещу Левски. Членът на НС на Левски Константин Папазов пък контрира, че ако се наложи ще плати неустойката, която, според него, е в размер на 50 000 евро за анулиране на договора.

Иначе сините е трябвало да платят 135 000 лева, които не са били налични в касата на клуба към онзи момент. Явно двете страни не са се договорили и сега се съдят.

Припомняме, че на "Герена" отново се заговори за фалит, въпреки че шефът Наско Сираков категорично отрече подобен вариант. В същото време легендата провежда спешни срещи, на които се дискутира бъдещето на клуба.

Футболистите и служителите на Левски не са взимали заплати през 2021 г., но за 2020 г. се предполага, че почти всичко е изчистено. Чуждестранните играчи пък започват да бягат, след като Ребин Сулака напусна.

Снимка: Lap.bg