Левски е много близо до подписването на договори с два нови спонсора, съобщава Gerena.bg. Официално имената на компаниите ще бъдат обявени още в началото на следващата седмица.

Очаква се след влизането в сила на договорите клубът да започне да изчиства ударно най-належащите плащания. В това число и заплатите на футболистите, които не са получавали възнаграждения от началото на годината. В момента представителите на новите спонсори са на „Герена“ и се намират в компанията на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков, както и на изпълниятелния директор на „сините“ Павел Колев. В тяхната компания е още едно добре познато лице на българския футбол Благой Георгиев, но неговата роля на този етап все още е неясна. По непотвърдена информация, той е връзката на клуба с бъдещите спонсори.

Според информацията на нашата медия Павел Колев е уверил футболистите, че още през другата седмица ще получат дължимите им заплати и това ще стане без Левски да зависи от партите за трансфера на Робърта. След изчистването на тези задължения, клубът ще може да поеме глътка въздух и да започне да мисли за следващия сезон.