Бивш капитан на Гана не спира да плаши Левски с дело за близо 500 000 евро (1 000 000 лева), пише „Мач Телеграф“. Това е Юсуф Чибса, който се явява и агент на Насиру Мохамед. Както е известно, крилото си събра багажа на „Герена“ и последва Тома Даске и Ребин Супака, които не издържаха и обявиха, че повече няма да носят синята фланелка. Причината за това са забавените заплати. По-късно към тримата се присъедини и Файсал Рерас.

Чибса е категоричен, че Мохамед ще търси правата си във ФИФА. Той има договор със „сините“ до следващото лято и ще търси всичките заплати, които му се полагат. Според запознати става въпрос за 17 500 евро на месец, въпреки че в Гана се цитира друга сума – 22 000 евро. Но и в двата случая цифрата ще тежи сериозно на „сините“, ако се стигне до дело. Те вече загубиха едно такова с Петър Хубчев и помощниците му.

Юсуф Чибса е извеждал Гана с капитанската лента по време на олимпийските игри в Атина, където африканците се провалят в групата. Основната част от кариерата му е преминала в Швеция, откъдето именно дойде Насиру Мохамед на „Герена“.

До този момент „сините“ не са афиширали раздяла официално с нито един от чужденец извън Ребин Сулака. Националът на Ирак разтрогна по взаимно съгласие с Левски и ще търси единствено заработените от нова година насам заплати. Според запознати подобни преговори се водят също с Насиру Мохамед, Файсал Рерас и Тома Даске. И тримата имат договори до края на следващото лято. „Сините“ се надяват, че ще се разделят с тях при по-приемливи условия, които нямат да тежат в бъдещето.