За първи път от септември миналата година Левски постигна две поредни победи в efbet Лига, след като надделя с 1:0 при гостуването си на Ботев Пловдив.

Успехът за "сините" донесе 17-годишният Марин Петков, който се разписа в 21-ата минута след асистенция на друг младок – Мартин Петков.

Но големият герой за столичани тази вечер беше опитният Николай Михайлов. Той тотално отчая футболистите на "канарчетата" и се отличи със 7 спасявания, някои от които великолепни. 

С победата Левски събра 34 точки и заема 9-то място в класирането. Пред "сините" се намира Царско село (35 т.), а на заветното 7-мо място е Черно море с 41 пункта. Ботев остава 10-ти с 24 т.

В следващия кръг Левски приема "моряците", докато "жълто-черните" гостуват на Царете.


Още в 4-ата Ботев изпълни два корнера, единият с късо разиграване, а следващият с центриране към наказателното поле, но и двата случая не последва опасност за вратата на Николай Михайлов.  

В 8-ата минута Мартин Райнов опита мощен удар отдалеч, но изстрелът му мина над вратата. В 12-ата минута Маркиньос стреля от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя покрай вратата на "сините".

В 20-ата минута Левски поведе в резултата. Мартин Петков изведе Марин Петков, който не остави шансове на Георги Аргилашки за 0:1.

В 24-ата минута Маркиньос стреля от пряк свободен удар, но Николай Михайлов изби. Две минути по-късно Еспиноса стреля с глава право в ръцете на стража на "сините".

В 34-ата минута Михайлов се намеси добре с една ръка след изстрел на Шоколаров. Десет минути след това Шоколаров центрира от свободен удар, но Атанас Чернев не реагира добре и не успя да засече топката във вратата на "сините".

В 49-ата минута Маркиньос подаде към Емануел Току, който стреля от границата на наказателното поле, а Николай Михайлов с върха на ръкавиците си успя да отклони топката в напречната греда.

В 59-ата минута Марин Петков стреля от воле, но покрай вратата. В 70-ата минута Валери Божинов замени голмайстора в мача Марин Петков.

В 75-ата минута Николай Михайлов направи поредното си спасяване в двубоя.

До края двата тима размениха по няколко положения, но до нов гол така и не се стигна.

Ботев Пловдив - Левски 0:1

Голмайстор: 0:1 Марин Петко (21)

Ботев: Георги Аргилашки, Джонатан, Конате, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Реда Рабей, Атанас Чернев, Емануел Току, Виктор Генев, Мартинс, Атанас Илиев 

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Начо Монсалве, Патрик-Габриел Галчев, Мартин Райнов, Драган Михайлович, Мартин Петков, Марин Петков, Здравко Димитров, Андриан Краев