Затишие пред буря – така може да се опише ситуацията в Левски. До снощи нямаше развитие по очакваната смяна на собствеността. Мажоритарният пакет акции на сините продължава да е в ръцете на Наско Сираков.

Той продължава да очаква финансова гаранция от 31-годишния англичанин Джоузеф Диксън и инвестиционния фонд, който представлява.

На „Герена“ все още не е пристигнало банково извлечение, което да подплати сериозността на намеренията на чужденците. То трябва да дойде от американска банка. Докато това не се случи, Левски няма да има нов собственик.

Сините очакват поне три милиона евро, преди да се премине към джиросване на мажоритарния пакет акции. С тях трябва да се покрият неотложни дългове, както и да започне да се сглобява отбор за следващия сезон.

Кога ще приключат преговорите, които уж са на финалната права? Едва ли някой може да каже. От клуба упорито мълчат по темата, което допълнително изнервя феновете. Но ще е добре нещата наистина да отиват към развръзка – каквато и да е тя.

Защото новият сезон наближава. А Левски все още няма официално треньор за него, няма и отбор. Причината е, че куп важни състезатели са с изтичащи договори. Сред тях са Звонимир Микулич, Драган Михайлович, Борислав и Радослав Цоневи, Мартин Райнов, Андриан Краев.

Времето сериозно притиска Наско Сираков. Хубаво ще е или разговорите с Диксън да бъдат финализирани в най-скоро време, или Левски да преминава към план Б за бъдещето. Ако въобще има такъв.

Коментар на "Тема:Спорт"