Новият треньорски щаб на Левски ще има думата за бъдещето на Симеон Славчев.

Халфът попадна на мушката на предишните екипи.

Наред с това той почти перманентно бе контузен.

През пролетта пък изкара тежко коронавирусна инфекция, като се наложи дори да бъде хоспитализиран.

Поради тази причина за година и половина бившият национал изигра едва 12 мача във всички турнири за Левски, като в тях отбеляза 1 гол.

Той има контракт със „сините“ и за следващия сезон. Не е ясно обаче дали ще бъде задържан в състава, пише „Тема спорт“.

Наскоро Славчев заяви, че заради многото проблеми не е успял да помогне така, както е искал на Левски.

27-годишният полузащитник обаче добави, че иска да остане в състава и за другата кампания, независимо от финансовите условия в клуба.

Очаква се развръзка за него да има през следващите 2 седмици, а междувременно стана ясно, че доста младоци ще стартират подготовка с първия отбор на Левски.

През пролетта бе практика част от най-перспективните юноши да се готвят с мъжете. В последния кръг на миналата кампания двама от тях направиха дебют. 16-годишният халф Асен Митков започна като титуляр при гостуването на Черно море (2:1).

На почивката младокът бе заменен от Радослав Цонев, който в крайна сметка реализира едно от попаденията. 16-годишният вратар Пламен Андреев пък замени 10 минути преди края Николай Михайлов и не допусна гол при финалния щурм на домакините.

От Левски все още не са обявили старта на подготовката. Ако в началото на следващата седмица има сделка по смяна на собствеността, то „сините“ най-вероятно ще започнат тренировки на 11 юни, петък.

В противен случай по-скоро ще се съберат на "Герена" на 14 юни, понеделник. Поне засега такива са плановете на ръководството. Ясни са и две контроли - на 26 юни срещу Локомотив (Пловдив) и на 10 юли срещу Пирин (Благоевград).