На „Герена“ са успели да успокоят играчите, които продължават да се готвят с отбора. Те са получили в четвъртък по една заплата, твърди „Мач Телеграф“.

Както е известно, собственикът на клуба Наско Сираков обяви, че футболистите са герои и не е имал време да им благодари, след като цяла пролет са защитавали клубните цветове без да получат нищо от другата страна.

Именно това стана причина няколко играчи да не изкарат сезона и да си тръгнат по-рано. На „Герена“ продължават да водят преговори с част от тях.

Тома Даске дори бе заплашил да даде „сините“ под съд във ФИФА, ако не получи обезщетението, за което претендира. По-късно обаче защитникът, който бе ползван като халф в Левски, би отбой. 

Според запознати парите не са дошли от Джоузеф Диксън, чийто първи транш все още се чака от „сините“. Заплатите са били добре дошли за повечето футболисти на Левски. Тази ситуация обаче не променя коренно нещата.

Както с футболистите , чийто договори изтичат след броени дни така и с останалите, които имат такиза за още един или няколко сезона. Причината е, че всеки един от тях ще бъде свободен да си търси нов отбор на момента, в който подаде молба за разтрогване, след като на "Герена" имат да получават по още няколко месечни възнаграждения.

Възмо е парите да се предварителна вноска на някои от новите партньори на тима, за които Наско Сираков заговори.