Левски продължава да бъде без изпълнителен директор и спортен такъв. Наскоро предложение за първата позиция е отказал Иван Евстатиев, твърди "Тема спорт". Той е член на УС на тръст "Синя България", като организацията притежава 10 процента от акциите на клуба.

Преди повече от година за изпълнителен директор бе спряган Александър Чакъров, също от Тръста. Наскоро Иван Евстатиев критикува ръководството на Левски заради недобрата цялостна комуникация с привържениците. Той бе един от най-дейните участници при платформите с дарителските кампании, организирани от "Синя България" в полза на клуба, заедно с бившия председател на Тръста Даниел Стрезов.

"Сините" се надяваха Джо Диксън да купи акциите на клуба и с изгодно предложение да остави на "Герена" Павел Колев, който отпреди Нова година е в оставка, но работи в клуба паралелно с ангажиментите си в УЕФА. Британецът заяви, че ако сделката стане, Колев трябва да остане в Левски.

От Тръста има човек в Надзорния съвет на клуба, който напоследък е ваден на преден план, като стане напечено. Икономистът Петър Ганев говори от името на клуба относно отчети, дългове, а наскоро направи и призив за нова кампания.

Към този момент не е обявяван конкурс за нов изпълнителен директор, каквато е практиката в европейските клубове, и не е ясно как точно Наско Сираков търси човек на този пост. Собственикът каза преди няколко дни, че ще има сериозни промени в Управителния съвет. Това стана, след като от "Синя България" настояха за такива корекции с искане за свикване на Общо събрание на акционерите. Такова трябва да бъде обявено до месец-два.

Снимка: БГНЕС