Бившият футболист на Лудогорец Абел Анисе се очаква днес или утре да премине задължителните медицински тестове в Левски, пише "Тема спорт". 

Преди дни се разбра, че халфът е постигнал договорка с мажоритарния собственик Наско Сираков и треньора на сините Станимир Стоилов. Лично специалистът е провел финалния разговор с мадагаскареца и го е убедил да облече синия екип.

Анисе е свободен агент, след като разтрогна своя договор с Лудогорец. Той съобщи, че ще вземе окончателното си решение след двубоите на националния отбор на Мадагаскар. 

Анисе се е съгласил да премине на „Герена“ и Левски ще е петият му отбор в България, след като преди това носи екипите на Черноморец, ЦСКА, Ботев Пловдив и Лудогорец. При канарчетата той работи заедно със Станимир Стоилов, което в крайна сметка е наклонило везните за неговото решение.

Анисе трябва да заеме мястото в средата на терена, където срещу Локомотив Пловдив игра Андриан Краев.

Треньорът на сините държи да има в сърцето на халфовата си линия опитен футболист, който да се нагърбва с изнасянето на топката, а в същото време да действа безкомпромисно в защита.

Абел Анисе е откритие на Димитър Димитров. Херо го привлече в Черноморец след успешен пробен период, след което направи успешна кариера в България.