Треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви след загубата с 0:1 от Пирин Благоевград в контрола, че е съгласен клубът да има нов собственик в лицето на сдружение на феновете. Според Мъри, ако това стане както трябва и няма скандали и лъжи, подобна инициатива може да донесе 4-5 милиона лева повече за 26-кратния шампион на България. Спецът добави, че с помощ от феновете, клубът може да се изстреля в друга орбита.

"Казвал съм си мнението за сдружението. Ако може да се събере левскарска общност срещу финансови стимули, за да се осигури финансова помощ за клуба. Това ще бъде най-точната бройка, когато се преброим. С една помощ от сдружение на феновете, клубът ще може да се изстреля в по-висока орбита. Идеята е отборът да стане на народа. За това трябва да се съберат около 15-20 хил. души. Ако толкова хора плащат членски внос, ще имаме 4-5 млн. повече за клуба", заяви Стоилов.

"Първо трябва да се изчистят всички юридически въпроси и акционерите в клуба да преценят най-доброто за Левски. Сега има идея, нека не се опорочава. Става дума за честно и почтеност. Да се създаде клуб на народа, какъвто е Левски. Чул съм, че Сираков има желание това да се случи. Трябва да се събере сериозна бройка левскари. Не може да сме 100-200 души. Тази бройка трябва да осигурява 30% от бюджета. Левски стои много над дребни хитринки от това кой иска акциите. Виждам, че се заиграват по медиите с такива неща. Тази идея трябва да се направи по левскарски. Който има забележки да ги каже и тогава да се основе дружеството. Не само да има недоизказани истини", добави Стоилов.

Снимка: Lap.bg