20 лева на месец ще бъде минималната ставка за членовете на сдружението, ако искат да имат глас в него, твърди "Мач Телеграф". Участниците във вчерашната среща се спряха на тази сума, след като бяха обсъдени няколко други. Естествено, първоначално мнозинството бе за по-малка цифра. В крайна сметка обаче накрая бе намерен консенсус. Парите могат да бъдат плащани на вноски или еднократно за годината – 240 лева. 

Планират се както по-високи, така и по-малки ставки. Те ще бъдат за феновете, които искат да помагат, но няма да имат тази възможност. Последните обаче няма да могат да участват в гласуванията за президент на отбора, състава на Надзорния и Управителния съвет, както и за изпълнителен директор. "Все пак има хора, които са готови да дават доста повече. Не може всички да са под един знаменател", коментира пред "Мач Телеграф" участник в сбирката.

Справката показва, че 20 000 души ще могат да гарантират на Левски по 400 000 лева на месец, ако редовно изпълняват задълженията си към сдружението. С тези пари "сините" ще могат да се справят с лекота с най-тежкото си бреме – задълженията към НАП. 

Както е известно, месечната вноска към хазната възлизаше на 143 000 лева на месец, но стана ясно, че се е увеличила, след като през 2020 година "сините" успяваха трудно да се справят не само с нея, но и успяха да натрупат нови задължени във вид на осигуровки и данъци.