Галерия

"Това е негова мечта (на Наско Сираков) да се осъществи този проект. Единственото му условие е, че това трябва да е широкообхватно. Синята общност да заяви подкрепа. Даваме път и зелена светилна за този проект като сегашни управляващи", заяви изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, след проведена среща между ръководители и привърженици на "синия" клуб.

Ивков визира, че Левски започва подготовка по прехвърлянето на акциите на клуба в ново дружество, което да е собственост на феновете.

"Предстои да се състави работна група до края на месеца. Очакваме поне 20 000 души да проявят интерес. Това би дало възможност за един изчистен от всякакви зависимости Левски, от всякакви трудности от финансово естество. И би дало на едно бъдещо ръководство да ходи малко по-изправено от мен, защото ще е избрано по възможно най-демократичния начин. Този проект е уникален по рода си. Поне за България".

"Ще има много въпроси за изчистване, много подводни камъни. Трябва да се работи професионално. Клубът няма възможност да работи сам по този проект, клубът ще представи на привържениците своя дом, който е и техен дом. Аз ще им помагам, с каквото мога. Днес бе първата по рода си такава среща, с дневен ред издаден изцяло от нашите привърженици".

"След оповестяването на дневния ред ще има всенародно обсъждане. Няма да стане бързо, но може да се случи до лятото. Настоящият мажоритарен собственик на Левски може да бъде избран. Нямам представа дали иска. Не е важно дали той ще е президент, или аз изпълнителен директор. Важното е, че ще се изберат най-достойните хора, сигурен съм. Ако не се получи, си тръгват по демократичен начин. Когато спонсорите видят каква невероятна марка е Левски, ще се стремят към клуба", каза още Ивков.