Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за клубната телевизия. Той говори за настоящата ситуация при "сините" и обясни, че Борислав Цонев е напуснал заради отхвърлена молба да намали заплатата си.

"На фона на проблемите, клубът се постара да организира максимално добри условия за работа. В последните години надали е имало такива и смятам, че отбор като Левски заслужава перфектни условия. Лагерът няма да струва евтино, но той отговаря на името и авторитета на клуба", започна той.

"Движим се по нашия си план, тренираме всичко - кондиционно, технически и тактически. Засега вървим без пропуски, футболистите се стараят и условията са добри. Това помага много за лекото понасяне на подготовката".

Първият съперник на Левски в контролите е полският Гурник. Мачът е насрочен за 18 януари, вторник, от 16:00 българско време.

"Искам да видя добра организация в играта, динамика и висок ритъм. Искам да държим контрол над мача и ние сами да го насочваме, а не случайността, противникът или емоциите. На последно място е резултатът. В първите контроли обичам да давам на играчите по 45 минути, но имаме само 16 човека и ще се наложи някои да играят по-дълго време", продължи той.

"Някои напуснаха, тъй като са млади и искат да играят, на други не можехме да си позволим присъствието. Ще търсим решаване на този проблем с нови играчи, но такива, които отговарят на нашите финансови критерии. Боби Цонев бе титуляр във всички мачове и се стараеше, но заради финансовото ни състояние проведохме разговори за намаляване на заплатата и той не прие. Тогава Сираков му каза, че може да напусне като свободен агент и да печели по-добре на друго място", обясни треньорът на "сините".

Един от водещите футболисти на отбора Георги Миланов получи тежка контузия през есента, но вече тренира индивидуално. Според Стоилов, халфът ще поднови пълноценни занимания до края на месец януари.

"Все още не можем да кажем за него. Той тренира индивидуално и се готви доста сериозно. Надявам се до края на месеца да започне по-сериозни участия в тренировъчния процес. Важно е той да оздравее и да си върне формата от преди контузията", каза още той.

Левски привлече трима нови футболисти през зимата и това са Уелтон, Цунами и Ноа Сонко Сундберг. Бразилците са на лагера, а последният е ангажиран с националния си отбор на Купата на африканските нации.

"Има голяма разлика от начина на подготовка в Бразилия и този в Европа. Там играят още през януари много мачове, а тук има дълъг период с повече тренировки, но те се стараят и опитват да влязат по-бързо в колектива. За качествата им ще можем да съдим тогава, когато започнат официалните мачове. Потенциалът им обаче е видим. Имат си и малки проблеми, тъй като и двамата пропуснаха по няколко тренировки. С Ноа Сонко имаме постоянен контакт. Той ще се присъедини към отбора след приключването на турнира, надявам се в добро кондиционно състояние", обясни още Стоилов.