Левски вече има два стандарта за заплатите в тима. При българите таванът е фиксиран на 8 000 лева, докато чужденците може да взимат и повече пари, което принципно е логична политика.

Старши треньорът на тима Станимир Стоилов, който държи цялата спортно-техническа власт на „Герена“, се е решил на този ход по две причини, пише „Мач Телеграф“. Първата е ясна на всички – Левски е в тежка финансова криза, а лицензът на клуба за следващия сезон е заплашен заради огромен дълг към Петър Хубчев и асистентите му и Насиру Мохамед, който възлиза на около 1 500 000 лева. До месец ръководството на клуба трябва да вземе решителни мерки в тази посока, за да не получи тежки санкции.

Другата причина се крие в настоящата ситуация в клуба, която не кореспондира с дългогодишното правило в Първа лига, а и като цяло в Европа, че чужденците взимат повече пари от местните играчи. Към днешна дата най-скъпоплатените футболисти на „Герена“ са именно българи. На върха на пирамидата е Георги Миланов, чиято заплата е 15 000 евро или около 30 000 лева. Зад него е Ради Цонев с 10 000 евро или около 20 000 лева. Двамата имат договор с клуба до края на сезона.

Те получиха предложение от ръководството да влязат в положението на Левски и да си намалят заплатите. Близнакът твърдо отказа, а това беше и основната причина брат му Борислав да бъде пуснат без пари в Черноморец Одеса. Все още няма няма индикации какво ще е решението на Георги Миланов. Последният в момента е контузен, а „сините“ евентуално ще му предложат нов договор, след като той се възстанови и започне да играе. Таванът на заплати за българи ще хване Миланов в заварено положение и е много вероятно той да получи предложение за нов договор, което да надхвърля споменатите по-горе 8 бона. При всички положения обаче офертата ще е поне два пъти по-ниска от тези 30 000 лева, които Георги трябва да взима според контракта си.