Левски ще проведе лятната си подготовка на базата, която бившият президент на Локо Пд Христо Крушарски построи в село Говедарци, пише „Тема Спорт“. Сините ще отседнат в планинския курорт Боровец, но ще тренират на терените на бизнесмена. Крушарски се раздели с черно-белите през пролетния полусезон. След това той бе забелязан на два двубоя на стадион „Георги Аспарухов“.

В полуфинала реванш за купата срещу Лудогорец (1:0) дори бе с фланелка на сините. След това срещу Черно море (2:0) се бе пременил в екип на бившия си клуб. В интервю пред „Тема Спорт“ бизнесменът призна, че ще присъства и на финала за Купата на България срещу ЦСКА, който е в неделя, 15 май, от 17:00 часа на националния стадион. Той ще бъде в сектор В и ще стиска палци на сините.

Пред Левски имаше вариант и за лагер в Правец. Явно обаче Станимир Стоилов е предпочел тимът да се готви в Говедарци и Боровец. Този път Мъри избра „българското“. През зимата той настоя пред ръководството за дълъг лагер в Турция. Такъв му бе осигурен, а тимът остана в югоизточната ни съседка повече от месец, като изигра силни контроли, включително с украинския гранд Динамо Киев.

По програма последният официален мач на сините е на 22 май, неделя. Тогава те приемат Лудогорец на „Герена“, като двубоят е от 20:30 часа и ще бъде предаван по Диема спорт 2. Ако обаче тимът играе бараж за Лигата на конференциите, то сблъсъкът за Европа ще бъде на 27 или на 29 май – срещу седмия в класирането на „Георги Аспарухов“.

Левски започна същинската си подготовка за финала срещу ЦСКА. Добрата новина за треньора Станимир Стоилов е, че няма контузени играчи от гостуването на Черно море (1:0). Наред с това в битката за трофея специалистът ще може да разчита на нападателите Велтон и Марин Петков, които се завръщат в състава след наказания.

Снимка: Lap.bg