Доскорошният капитан на Левски Иван Горанов ще отиде в Берое лятото. "Мач Телеграф" научи, че той вече се е разбрал за трансфер в Стара Загора с треньора на заралии и бивш такъв на "сините" - Петър Хубчев.

Левият защитник, който загуби титулярното си място на "Герена", след като в отбора дойде Цунами, ще отиде в Берое като свободен агент.

Към днешна дата Горанов е в Левски под наем от Шарлероа, но договорът му с белгийците изтича в края на настоящия сезон. От "Герена" разкриха, че Петър Хубчев, който осъди за огромна сума "сините" във ФИФА, е разговарял и с още един футболист от настоящия тим на Станимир Стоилов.

Става дума за Радослав Цонев, който със сигурност така или иначе ще се тръгне от Левски през лятото. Халфът обаче все още не е дал окончателен отговор дали ще играе в Берое, защото първо ще опита да си намери отбор в чужбина.

Промоцията на Септември София в елита пък може да отърве Левски от други двама, които са набелязани за гонене - Здравко Димитров и Димитър Костадинов. Те бяха извадени от първия отбор, след като натрупаха дългове от комар, а това започна да влияе на представянето им по време на тренировките и мачовете. Двамата са обявени за продан и е много вероятно в този момент именно бившият им отбор Септември Сф да помогне.

Очаква се двамата да получат оферта от столичния клуб, който иска да се подсили с 2-3 попълнения за новия сезон в елита. Въпросът е дали Здравко Димитров и Димитър Костадинов ще се съгласят да отидат в Септември, където финансовите условия няма да бъдат като тези на "Герена". От друга страна обаче именно Септември Сф може да спаси кариерите им.