Два дни преди финала за Купата на България бившият собственик на "Левски" Тодор Батков изрази оптимизъм за победа на "сините". За първи път от 2005 г. "Левски" и ЦСКА се срещат в спор за трофея, а по bТV адвокатът беше категоричен, че в момента тимът от "Герена" се намира в по-добра форма, а разполага и с по-добрия треньор.

Батков използва и националния ефир, за да призове Васил Божков да опрости дълговете на "Левски" така, както го е направил той.

"Няма да мога да съм на стадиона (заради служебни ангажименти), физически няма да съм в София, но ще гледам мача по телевизията. Определено "Левски" е в по-добра форма и това го виждат всички, дори и тези, които не са специалисти. Спортно-технически и физически отборът се намира в по-добра форма. Те имат и по-добрия треньор, не искам нищо да казам за Пардю, но нещата са очевидни", започна Батков.

Батков смята, че новото сдружение на феновете ще изиграе ключова роля за бъдещето на клуба. "Сдружението "Левски на левскарите" има потенциал. То може да е фундамента, с който да се спи спокойно. 20 000 е реалистична цифра, която сдружението ще достигне до няколко месеца, а след това ще надмине. Аз ще се включа задължително. Първо, ще дам безвъзмездно акциите си. Те са 250 хиляди и една".

Бизнесменът не пропусна да похвали и треньора Станимир Стоилов: "Никога не съм се съмнявал в неговите качества, даже от 2008 до 2015 г. няколко пъти правих опити да го върна в клуба. Той е най-добрият български треньор, който може да води "Левски", и най-добрият треньор на "Левски" през 21-и век. Тук имаше една симбиоза между клуб и фенове, която не позволи клубът да загине като вечния враг".

"Наско Сираков заяви, че държи акциите за цялата левскарска общност. Той каза, че не е типичният чичко-паричко, както при останалите клубове. Моделът на "Левски" е много добър и може да бъде нещо ново и за Европа", каза още Батков.

Относно информацията в някои медии, че Наско Сираков планира да посети Васил Божков в Дубай, Батков коментира: "Сираков е заявил, че пътува и иска да вземе необходимите документи от Васил Божков, че той няма претенции към "Левски", защото той изкупи един от дълговете на "Левски". Призовавам Васил Божков да опрости дълговете на "Левски", както аз го направих. Когато предадох безвъзмездно акциите, имаше заеми, които бях давал на клуба и след това ги бяха забравили. Новите след мен ми се обадиха и аз им ги опростих", допълни той.

Батков се обърна и към феновете с призив да продължават да подкрепят морално, духовно и физически отбора на стадиона, а ако могат и финансово, за да го има "Левски".

Снимка: Lap.bg