Ивелин Попов – едно от новите попълнения на Левски, изправи косите на треньорския щаб. Бившият капитан на националния отбор получи травма по време на съботната контрола с Академия Пандев (3:1) за купа, посветена на 80-ата годишнина от рождението на легендата на клуба Георги Соколов. Попето получи травма в ситуация, в която нямаше контакт с противник.

Той се хвана за задната част на дясното бедро след пробив. Почти веднага след това той даде знак, че няма как да продължи. Бе му оказана лекарска помощ, а след това напусна терена коцукайки.

Днес Попов ще премине обстойни медицински прегледи, които ще покажат колко дълго ще отсъства, пише Тема спорт. На „Герена“ се надяват той да няма проблеми и с прасеца – травми в тази част го измъчваха през миналата кампания, когато бе част от руския Сочи. Първият официален мач на Левски за годината е на 9 юли събота. Тогава тимът гостува на ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица, а двубоят е насрочен за 21:00 часа. Сините се надяват, че до тогава Попов ще бъде на линия. Все още обаче не се знае дали това ще се случи и дали няма да е необходимо играчът да се нуждае от доста по-дълго лечение.

Контролата срещу северномакедонците бе и първата, в която Станимир Стоилов използва Попето на върха на атаката. В първите два спаринга – срещу Септември Сф (1:1) и Пирин Бл (2:1), бившият капитан на националния отбор влизаше в ролята на плеймейкър и действаше зад гърба на централния нападател Билал Бари. Именно мароканецът замени Попов в събота, а след това отбеляза 2 гола с глава в мрежата на Академия Пандев.

Добрата новина за Станимир Стоилов е, че в състава няма други контузени.

Снимка: Lap.bg