Една от легендите на Левски Михаил Вълчев сподели първите си впечатления от новите попълнения и уточни, че има още върху какво да работят.

„Все още не може да се направи точна оценка за новите футболисти. Блажевич добре атакува, но като че ли трябва да работи повече в защитен план. Все пак той е бранител. Роналдо показа, че има нюх към гола и се пласира добре. Играе отлично и с глава. Мисля, че и той има върху какво да работи също. Контролът върху топката – трябва да се прецени дали ще е само човек, който ще завършва атаките, или ще участва в комбинациите. На върха на атаката, ако се излекува от травмата, най-вероятно ще бъде Ивелин Попов. Той също не се намира в оптимална форма. Попето е опитен и съм сигурен, че ще успее да се справи, на която и да е позиция. Мъри не беше доволен след мача с Академия Пандев. Един треньор трябва да умее да лавира, да бъде суров и да е добре запознат с характера на играчите си. Той знае най-добре с кого как трябва да се подходи. Стоилов има опции и по-голяма дълбочина в отбора вече. Той може да си позволи да се скара на някого и да го критикува, а играчът съответно трябва да търпи критиката. Това е начинът на действие и е правилен“, започна Мишо Вълчев пред „Мач Телеграф“.

„Смятам, че Левски от първия мач трябва да подходи много сериозно и да демонстрират класата си. След по-малко от 20 дни е мачът с ПАОК и трябва в тези срещи преди това да покажат какво могат тези играчи. В никакъв случай не бива да се тренира само за двубоя с гърците. Тези мачове преди това са важни, стартът на сезона се чака с нетърпение от феновете. Ако се спечелят срещите преди визитата в Европа, ще имат по-голямо самочувствие футболистите. Постепенно трябва да започва да се мисли за сблъсъка с ПАОК. В Гърция разговарях с някои фенове на отбора и те споделиха, че отборът им не е на същото ниво, на което беше преди няколко години. Според тях шансовете за продължаване на двата отбора са 50 на 50. В наши дни всичко в една среща може да се случи“, продължи легендата на Левски.

„Всеки един треньор има притеснения за мачове като този на „сините“ с ПАОК. Той обаче не бива да го предава на отбора. Трябва да бъде оптимист и да им вдъхва увереност. Срещата на Левски с ЦСКА 1948 ще бъде интересна. Те надигат глава и имат амбиции да се борят за място в европейските клубни турнири другата година. Би трябвало това и да го покажат на терена. Тактически не вярвам да се излъжат особено, двата отбора се познават. Има нови играчи и в двата лагера, но си мисля, че Левски е по-класен и е фаворит. Новите в отбора се стиковаха, винаги съм бил на мнение, че когато един играч има качества, се адаптира бързо“, завърши Вълчев.

Снимка: Lap.bg