40-годишното приятелство между Наско Сираков и Борислав Михайлов напоследък повече пречи на Левски, отколкото да помага. Но всъщност всичко е заради друго приятелство, 11-годишно, между Разград и БФС. Нееднократно е доказано, че везните са в полза на второто. Съдийският фактор тепърва ще става причина за биене на барабана. Въпросът е обаче защо от „Герена“ са приели ролята на мълчаливци, когато се засягат интересите на клуба и на запалянковците.

Часове преди старта на новия сезон никой от Левски не алармира относно несправедливостта – тимът да гостува на стадиончето в Бистрица в събота от 21:00 часа. Някой отговорен фактор изобщо помисли ли как привържениците ще се приберат от другата страна на Околовръстното към София при липсата на градски транспорт в този късен часов диапазон. В нормалните държави няма как да се случи провеждането на мач от елитна дивизия при такива обстоятелства. Там всичко е подчинено на удобството и комфорта на запалянковците и дори телевизията, която излъчва, малко или много се съобразява. Защото в крайна сметка всичко е пари, а парите идват от крайния потребител – феновете.

Домакините от ЦСКА 1948 ще допуснат примерно хиляда привърженици на Левски и ще им продадат билети по 20 лева, което значи 20 хиляди лева. Ако се опрем на математиката и отидем на вариант стадион „Васил Левски“, поне 5 хиляди сини фенове повече щяха да отидат поради лесния достъп и комуникации. Това са 100 хиляди лева приходи от билети. Махаме наем и други организационни разходи, пак едни 50 хиляди лева повече щяха да отидат в касата на ’48. Изглежда от този клуб нямат необходимост от такава сума. Ами да се бяха разбрали с Левски да делят 50:50 за по-големия стадион. Ако щете и неофициално. Или пък да не би в Левски да нямат нужда от някой лев повече?!

Това е първи кръг, ентусиазъм, едно друго… И никой нищо не обелва. Нито клубове, нито организирани фенове. Явно да се гостува в Бистрица в 21 часа е нещо съвсем нормално. Но не е нормално в същото време от „Герена“ непрекъснато да призовават за дарения, присъединявания, членства, а да не потърсят интереса на същите тези дарители. Или онова приятелство е по-важно и не трябва да бием аларма…

Желю Станков, "Тема спорт"