Валери Божинов даде интервю пред Gerena.bg, в което коментира различни теми около синия клуб.

„Любим момент със синия отбор? Може би е един. Голът ми срещу Етър. Попадал съм все в тежки ситуации. Най-хубавото нещо е, че вкарах на Етър и се класирахме в Европа. Аз съм убеден, че в бъдеще ще имам много хубави моменти с Левски. Сигурен съм. Дали бих се върнал? Нормално е да искам да бъда в Левски. Имах предложение да остана от г-н Стоилов и г-н Сираков, но аз тогава може би не бях готов. Реших, че искам да продължа да играя футбол. По-добре е да се върнеш на „Герена“ с опит, когато си готов, отколкото да те изгонят.

Бъдещето на Левски изглежда синьо. Виждам го синьо бъдещето. Вечно синьо. Аз не искам да заемам мястото на Мъри Стоилов. Искам той да бъде вечен, както и Левски. Мъри да бъде вечният треньор на Левски. Аз това го пожелавам и се надявам. Не искам да се връщам като треньор и да заемам мястото на г-н Стоилов. Далеч съм от тази мисъл, защото Мъри е вечен и Левски е вечен. Тези неща вървят комплектно и заедно. Аз искам да се върна в Левски, за да помогна, а не просто да бъда там. Да оставя някаква следа, това е най-важното. Няма човек, който да не помага на Левски. Никой не се крие. При Мъри кой ще се скрие? От сянка в сянка ще го види. Това са хора, които са за пример“, коментира Валери.

В интервюто той коментира и кариерата на сина си Валери-младши, а на въпрос дали наистина има диамантена членска карта на Левски, която струва 10 000 лева, той отговори: „Да, така е, вярно е“.