Един мач от петия кръг на Първа лига ще се изиграе днес. От 20,00 часа Левски посреща Пирин на "Герена".

След два поредни отложени двубоя "сините" най-накрая се завръщат за мач на родна сцена. „Орлетата“ са един от трите тима, които към момента са зад столичани в подреждането. Разбира се, очакванията са за три домакински точки, но погледът на левскарите е насочен към турнира Лига на конференциите и това е шансът на благоевградчани да поднесат изненада.

В средата на седмицата Левски бе единственият български тим, който постигна положителен резултат. „Сините“ имаха тежка визита на Хамрун Спартанс във втория предварителен кръг. На теория съперникът звучи доста под нивото на елиминирания ПАОК, но теренът не бе в добро състояние, а скромният противник се защитаваше добре и не оставаше много възможности пред Роналдо и компания. В крайна сметка Филип Кръстев се реваншира за пропуснатата дузпа през първото полувреме с победен гол за 1:0 в последните секунди.

В Първа Лига Левски е с три точки от двете изиграни срещи – загуба като гост на ЦСКА 1948 и категорична победа с 5:0 над Спартак Варна. „Соколите“ обаче не са критерий в началото на кампанията и изглеждат като боксовата круша в шампионата на този етап. Пирин също бе на път да измъкне трите точки от варненци, но след ранен гол и още два отменени такива, изпусна успеха и си тръгна само с точка от „Коритото“, която бе и резонна с оглед събитията на терена.

През миналия сезон Левски не срещна никакви трудности срещу днешния си опонент и на два пъти го надви с резултат 2:0.