Човек от съдийската комисия към БФС, пожелал анонимност, коментира пред „Мач Телеграф“ казуса с Левски и желанието на „сините“ да преиграят мача с Хамрун.

„Просто УЕФА не обича да се стига до преигравания. Освен това искам да ви кажа, че за европейската централа не съществува терминът „формално нарушение на правилата“. Има фактическо нарушение. Най-много да накажат съдията. Все едно да вкарат гол от 30 метра засада. Да, на записа щеше ясно да се види и да се докаже, но като няма ВАР – нещата не могат да се върнат“, твърди родният съдийски представител.

„Ако имаше ВАР, вторият гол на Хамрун със сигурност нямаше да се признае. Но за съжаление нямаше. Мога и друг пример да дам. Да приемем, че е имало дузпа за Хамрун, Михайлов я спасява (редовно и без да излиза напред), но човек от малтийците, който е влязъл преди изпълнението в наказателното поле, я довкара, а съдията признае гола – това е пак съдийска грешка. 

Но нищо повече няма да се направи и не може да се преиграе мач за такова нещо. Ако за такива явни съдийски грешки се преиграваха мачове, трябваше да има по 15 такива на седмица. Най-много да намалят оценките на съдията или съдиите. Но в Левски може би са си прави да се опитат до край да направят всичко. Има 1-2% шанс да решат да уважат контестацията, но едва ли“, допълва специалистът.